Шефът на Токсикологията в УМБАЛ “Св. Георги“ уволнен заради смъртта на двамата пациенти

Автор: Plovdiv Now 15306
Шефът на Токсикологията в УМБАЛ “Св. Георги“ уволнен заради смъртта на двамата пациенти

Началникът на токсикологията в УМБАЛ „Свети Георги” - проф. д-р Янко Илиев, е един от уволнените за смъртта на двама пациенти в болницата, научи TrafficNews.

Припомняме, че след скандалния клип, на който двама мъже повече от 40 минути са принудени да лежат на стълбите пред токсикологията, е започнала вътрешна проверка. Пациентите са починали след усложнение на COVID-19.

Още днес директорът на УМБАЛ „Свети Георги” е взел решение и петима са уволнени. Сред тях е проф. д-р Янко Илиев. Освен него с административно наказание е един лекар, двама санитари и един шофьор на линейка. Издадени са и две заповеди за наказание „Предупреждение за уволнение“.

По време на брифинг пред лечебното заведение вчера, д-р Илиев описа ситуацията като „Нещастен случай”.

„Според мен се касае за нещастен случай. Снел съм обяснения на персонала, всеки е работил с тежко болни на първия и втория етаж. По данни на лекарите в това време е качен пациент и на третия етаж. Къде и защо се е скъсала връзката в комуникацията, аз не мога на този етап да отговоря. Надяваме се, да се подобри организацията. Този случай мога да го опиша като нещастно съвпадение на факти. Работим на максимален предел с минимален човешки ресурс”, каза тогава бившият вече началник на токсикологията.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина