Рибари, ловджии и любители на цветята превземат Панаира днес

Автор: Plovdiv Now 6461
Рибари, ловджии и любители на цветята превземат Панаира днес

Две изложения - "Природа, Лов, Риболов" и "Цветна пролет", се откриват днес в Панаира. Проследяващи устройства за животни и универсален всъдеход са сред новостите, които ще видят посетителите. Модерната тенденция е хоби оборудването да се създава на базата на високи технологии, за да се даде повече сигурност и комфорт на потребителите, твърдят експерти.
 
Единствените в България GPS устройства служат за проследяване на домашни любимци, като кучета и котки, а също – на коне и крави. Модерната джаджа работи с над 220 мобилни оператора в 80 страни. Разработени са няколко серии, сред които ловна и дамска, украсена с камъни „Сваровски“.
 
За любителите на екстремни преживявания са новите модели ATV, UTV и SSV на световноизвестна американска марка. На нейния щанд ще бъдат показани  високо технологични превозни средства: последното поколение ATV Sportsman, легендарният RZR 1000, предназначеният за ловни излети Ranger. Премиера ще направи универсалният всъдеход GENERAL, който може да  се използва и за работа, и за забавления.
 
На „Природа, Лов, Риболов 2018“ ще бъдат показани много нови модели лодки, скутери, двигатели и аксесоари за тях, уреди за яхти и други плавателни съдове. Сред най-атрактивните експонати  са лодките Grand от фибростъкло, съчетаващи ултрамодерен дизайн и инженерни технологии, стабилност и лукс.
 
Участниците в „Природа, Лов, Риболов“ ще демонстрират в палата 3 изделия за лов, риболов и туризъм: оръжия, муниции,  принадлежности, облекло, обувки,  аксесоари, оптически и навигационни уреди, други продукти и услуги за свободното време, ловни трофеи. Държавните горски предприятия ще презентират условията за ловен, риболовен и екотуризъм, а новата зоната за екстремни спортове – екипировка, дронове, фото и видео техника.

Съпътстващата програма включва много атракции за деца и възрастни. За първи път посетителите ще видят реликви от музейната сбирка на Съюза на ловците и риболовците в България, който отбелязва 120 г. от създаването си. Сред любопитните експонати са оригинални знамена и печати на най-старите ловни сдружения, първият брой на списание „Ловецъ“, множеството медали, спечелени от български трофеи в международни ловни изложения.
 
Новост са и демонстрациите по динамична стрелба. За децата са предвидени презентации за животните и за националните паркове у нас, интерактивни игри за опознаване на природата, състезание за улов на риба. Уреди за привличане на дивеч ще бъдат демонстрирани в събота и неделя. Разходки с пони, стрелби с лък и с въздушно оръжие ще забавляват всеки ден гостите на „Природа, Лов, Риболов 2018“.

Любителите на цветята пък ще могат да се насладят на красиви растения, които ще бъдат показани на "Цветна пролет".
 
В  Дните на семейството, свободното време, хобито и модата, продължаващи до 25 март, са включени още изложенията Италиански фестивал на красотата и прическата (от 23 март в палата 2) и киноложки изложби (от 24 март). Очакват се над 20 000 посетители. Те имат шанс да получат някоя от следните награди, като попълнят анкетни карти за проучване на тяхното мнение: раница от естествена кожа със стол, комплект от хамак и надуваем стол, двулицева водоотблъскваща ловна грейка с гъши пух. Подаръците са осигурени от Международен панаир Пловдив, а печелившите талони ще бъдат изтеглени в 14.00 часа на 25 март. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина