Откривателката на 4 Magic търси нови таланти

Автор: Plovdiv Now   23072
Откривателката на 4 Magic търси нови таланти

Руми Иванова е блестящият музикален педагог, който стои зад успехите на редица изгряващи на музикалната сцена звезди – 4 Magic, Лидия Ганева, Даниела Пирянкова, Мирослава Тодорова и други. През ръцете на създателката на пловдивския Арт Войс Център са минали десетки деца, които тя умело е шлифовала и е превърнала в забележителни изпълнители със собствен стил и присъствие.

За усилията и скритата страна на изграждането на младите таланти с Руми Иванова разговарят Мария Луцова и Руслан Йорданов

- Руми, талантите на Арт Войс Център завладяха и шоуто X Factor. 4 Magic спечелиха безапелационно надпреварата, Мирослава Тодорова също направи страхотно впечатление с вокалните си качества. Какво се крие зад магията на твоята школа?

- Наистина стана като магия. Винаги когато работя с деца, искам те да бъдат заедно, да бъдат едно. Защото съм се нагледала по конкурсите на отношения на злоба и завист между самите деца, а и между родителите. За мен това е абсолютно неприемливо. Как така? Това са малки деца, това са нашите деца.

Винаги казвам на моите възпитаници: „Бъдете заедно. Подкрепяйте се. Обичайте се”. Колкото и нескромно да звучи, аз съм причината да има такава общност като Арт Войс Център в Пловдив. Винаги съм се старала всички да бъдат заедно. Който и да има нужда от подкрепа, да му я дават.

- В Арт Войс Център изгряха редица таланти през последните години…

По-миналата година Лидия Ганева спечели детската надпревара и представи България в "Детската Евровизия". Миналата година се вълнувахме с Даниела Пирянкова, която участва в три телевизионни предавания. Тази година подкрепяхме 4 Magic и Мирослава Тодорова в X Factor. Всяка година се намира от какво да се вълнува нашата общност и кого да подкрепя. В Арт Войс Център сме много сплотени - пускаш съобщение във Фейсбук и всички веднага се задействат.

Всички деца от Арт Войс Център присъстваха на концертите на X Factor. След това ги вкарвах зад сцената да се снимат със звездите. Децата бяха винаги до нашите момичета. Това е преживяване  няма как да не запали децата. Родителите им също бяха там с плакати.

По време на цялото предаване ти работеше с 4 Magic. Имаше ли момент, в който виждаше, че момичетата губят кураж?

- Имаше трудни моменти. Първите им три участия бяха с подготвени наши песни - на кастинга, Шестте стола и Къщата на съдиите. За тях бяха суперспокойни, тези песни бяха направени и работени. След това започнаха лайфовете, като по време на концертите на живо някои от избраните песни не бяха подходящи за тях. Още първата песен на Bee Gees е от 1976 г. - тези деца не я бяха чували никога.

Разликата беше голяма, защото те бяха вдигнали очакванията с първоначалното си представяне и всички очакваха всеки път да удряме тавана и да сме „Уау!”. Ако изобщо е имало някакъв спад, това бяха първият и вторият концерт, който пък беше с много танци на песента на Лейди Гага. Това беше голям стрес за момичетата. Това е много трудно - три минути, в които ти пееш, слушаш четиригласа, около теб танцува балет и те не знаеха коя къде е.

Вече две години и половина работя с момичетата. Знам коя от тях какво може, как могат да се спяват. Трудно беше, но беше много интересно, и те горяха в тази работата. Когато имаш желание и знаеш как да го направиш, нещата се случват. Много им хареса и на тях, и на мен.

Каквото и да си говорим, Х Factor е една огромна сцена с огромен екип зад нея. Нещо, което го няма никъде в България. Недоумявам как хората могат да говорят лошо за тези формати. Къде иначе да се изявят тези деца? Какво повече да направят? Ние сме обиколили България и сме спечелили всички възможни конкурси, които могат да се спечелят. Оттук нататък трябва да се върви нагоре. Затова Х Factor е огромна и невероятна сцена.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина