Кметът на “Родопи“ за казуса с „частното” Кукленско: Няма да платим обезщетение!

Автор: Plovdiv Now   15142
Кметът на “Родопи“ за казуса с „частното” Кукленско: Няма да платим обезщетение!

Община "Родопи" няма да обезщети по никакъв начин Александър Пижев и синовете му, които претендират, че са собственици на парцел, през който минава Кукленско шосе в Пловдив. Това заяви пред TrafficNews.bg кметът на общината Пламен Спасов.

Той посочи, че най-вероятно грешка в Министерството на земеделието стои в основата на казуса, заради който вчера Пижеви блокираха за час движението по Кукленско шосе.

„След като се заровихме малко в казуса покрай намеренията на господина, изниква, че през 1998 г. бащата на г-н Пижев, през месец август, чрез министър Върбанов, министър на земеделието, прави една замянка”, разказа Спасов. При замяната бащата на Александър Пижев срещу 17 дка земеделски имот в село Боянци, намиращо се между Асеновград и Първомай, е получил над 9 дка близо до Митница Пловдив.

По документи там се е намирало пасище. Според Спасов обаче през имота вече минавало Кукленско шосе.

„Възложил съм на архитекта на общината да намерим документи, с които да докажем, че на този човек (бащата на Пижев) Министерството на земеделието са дали пасище с път вътре”, заяви кметът. „И най-вероятно по техните документи не е бил отбелязан този път”, допълни той.

Както вече ви разказахме, Александър Пижев и синовете му от години настояват да получат обезщетение за имота си, върху който се намират част от дясното платно на Кукленско шосе (на влизане в Пловдив) и обръщалото на автобусите от градския транспорт. Те искат обезщетението да е или финансово, или с друг имот. Не се очертава обаче желанието им да стане реалност.

„Аз докато съм кмет, това няма как да стане, докато не проучим нещата”, заяви кметът

Вчера, когато Пижеви затвориха Кукленско шосе, кметът не е бил в района на Пловдив, тъй като е трябвало да присъства на среща в Агенция „Пътна инфраструктура” в София във връзка с Околовръстното.

„Последното нещо е да прехвърлям топка. Пловдив си е Пловдив. Цялата тази територия е на Община "Родопи"”, заяви Спасов във връзка с обвиненията на Пижеви, че институциите си „прехвърлят топката”, вместо да намерят решение на казуса.

„Ще се боря докрай. Няма как ей така да стане той да получи тези пари заради някаква грешка през 1998-ма, при която са го обезщетили с тази земя с минаващо през нея Кукленско шосе”, заяви Спасов.

Предстои да стане ясно дали някоя от страните по казуса ще потърси правата си в съда.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина